Het verschil maken

Inventief en met plezier in het werk het verschil maken, ongeacht de opgave (nieuwe of bestaande bouw) en de omvang en/of complexiteit van een project.

Hangende glazen douchewand

De opdrachtgevers van de verbouwing van een jaren ’30 woning in Nijmegen hebben een passie: zeilen. Het intens kunnen genieten van wind, water en zon kwam ter sprake in het ontwerpproces. Het is een gedeelde passie en we zochten samen naar een mogelijke vertaling in het plan.

Bij de verbouw van de zolder (bergruimte) en transformatie tot moderne slaapkamer hebben we de glazen wand van de inloopdouche opgehangen aan rvs staaldraden met beslag dat gewoonlijk wordt gebruikt voor de tuigage van zeilboten. De vloer van de douche hebben we van teakhout gemaakt, passend in een frame van rvs met rondom een goot. De naden tussen de teakhouten delen zijn met een dekrubber gevuld. Meer informatie.


Lounchen in de keuken

Bij de verbouw/uitbouw van een stadsvilla in Nijmegen is de keuken intern uitgebreid en ingeruild voor een deel van de aangrenzende garage (ruime fietsenstalling). Boven de garage was een onbenutte zolder aanwezig. Deze ruimte was een uitnodiging om iets toe te voegen aan het plan voor de keuken.

We hebben de zoldervloer boven de nieuwe keuken verwijderd, de kapconstructie ge├»soleerd en opgeknapt, en het resterende deel van de zolder toebedeeld aan de kinderen van de opdrachtgevers. Zij hebben nu een favoriete loungeplek in de keuken. De stalen balustrade en de houten trap/ladder zijn onderdeel van het ontwerp en ‘custom made’. Meer informatie.


Hergebruik constructiedelen

Acht jaar geleden heeft QAN Architectuur een opdracht uitgevoerd voor de uitbreiding van een vrijstaande woning in het buitengebied van Oosterhout (op een lokatie met voorheen een agrarische bestemming). Meer informatie.

Binnenkort gaan we verder met de nieuwbouw van een vrijstaande garage met werkplaats (150 m2). De stallen achter de voormalige bedrijfswoning zijn gesloopt. De opdrachtgever heeft de nog bruikbare onderdelen op het terrein bij de woning opgeslagen. Hiervan gaan we de stalen en houten constructiedelen hergebruiken voor de nieuwbouw van het bijgebouw. Deze zijn met enkele aanpassingen in de maatvoering en nieuwe verbindingen verwerkt in het constructieve ontwerp (stalen spanten, vloer- en gevelconstructie). Alles is doorgerekend en gecontroleerd door een constructeur en de vergunning voor de nieuwbouw is inmiddels verleend.

Renovatie herenhuis

Drie jaar geleden hebben we in de Burgemeesterswijk in Arnhem de ingrijpende renovatie uitgevoerd van een herenhuis uit 1903. Meer informatie.

Door in de ontwerpfase veel aandacht te besteden aan maatregelen en voorzieningen om energie te besparen en op te wekken leek het streven naar een energie-effici├źnte renovatie haalbaar te zijn. Het betreft hier echter een beschermd stadsgezicht waardoor er m.n. voor de buitenzijde van de woning strikte regels gelden. Uiteindelijk is het gelukt een duurzame, bijna energieneutrale woning (BENG) op te leveren door een goede afstemming in de toepassing van passieve en actieve energiesystemen. Meer informatie.