Uit onze praktijk

Terrazzo vloer

Mei 2015:
Cementgebonden terrazzovloeren werden in Nederland vanaf de tweede helft van de 19e eeuw aangebracht in bijvoorbeeld de hal, keuken en/of het toilet van gebouwen. Tijdens de verbouwing en uitbreiding van een jaren '30 woning (zie projectinformatie) is de terrazzovloer van de keuken volledig vernieuwd.

Bordestrap

Mei 2015:
Een nieuwe bordestrap bestaande uit gegalvaniseerde stalen consoles met daarop verlijmd belgisch hardsteen vormt de overgang tussen binnen en buiten (zie projectinformatie).

Convectortegel

Januari 2016:
Een convectorput wordt vaak afgedekt met een houten of aluminium rooster. In de uitbouw van een jaren '30 woning (zie projectinformatie) is de vloer afgewerkt met keramische vloertegels. Voor de afdekking van de convectorput hebben we dezelfde tegels toegepast en voor de warmtedoorvoer uitsparingen in deze tegels laten maken.

Groen dak

Voorjaar 2016:
Een groen dak (in dit geval een sedumdak) is water-accumulerend, vangt fijnstof op, vermindert de opwarming van een gebouw én draagt bij aan het beperken van de ecologische footprint. Vaak wordt gedacht dat de dakconstructie hiervoor verzwaard moet worden. Uit een controle van deze houten dakconstructie bleek dat het extra gewicht van het groene dak binnen de marges van de toegestane belasting bleef.

Lucht/water-warmtepomp

Aug 2016:
In samenspraak met de installateur hebben we bij de renovatie van een herenhuis een lucht/water-warmtepomp toegepast i.c.m. lagetemperatuurverwarming (convectoren). Bij lucht/water-warmtepompen wordt de energie uit de buitenlucht gehaald. Bij het comprimeren van deze lucht ontstaat warmte die wordt afgegeven aan water; een ideaal systeem voor de verwarming van een woning. Lagetemperatuurverwarming verwarmt een zeer goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker in vergelijking met een gewone cv. Zo bespaar je energie en geniet je in huis van meer comfort (zie projectinformatie).

Zonnepanelen

Aug 2016:
Voor het opwekken van duurzame energie hebben we bij de renovatie van een herenhuis behalve een lucht/water-warmtepomp met een besparing op het gasverbruik ook zonnepanelen toegepast met een besparing van 70-80 % op het stroomverbruik. Deze panelen hebben een draagstructuur met ballast en een kleine hellingshoek. Hierdoor krijgt de wind er minder vat op en zijn ze niet zichtbaar vanaf de straat (zie projectinformatie).

Spelen op zolder

Januari 2016:
Hoe kom je op de zolder? Met een trap of een ladder? Of iets er tussenin, wat we zelf kunnen bedenken en maken van hout en staal? Zie hier de uitkomst: een kantelbare kindertrap bestaande uit een houten paneel met 'uitgesneden en omgevouwen' treden. Het paneel vormt één geheel met de ronde, houten leuningen aan de langszijden (v.v. een sponning voor een verzonken aansluiting). Als balustrade voor de vide hebben we een stalen hekwerk toegepast waarover de houten leuning is doorgezet (zie projectinformatie).

Aardwarmte

November 2016:
Met een gesloten aardwarmte-bronsysteem wordt de warmte uit de bodem door een warmtepomp op de juiste temperatuur gebracht waardoor gebouwen comfortabel kunnen worden verwarmd. We passen dit systeem toe bij de verbouwing/renovatie van een bedrijfspand dat volledig wordt voorzien van vloerverwarming (zie projectinformatie).

Stalen buispalen

November 2016:
In meerder projecten hebben we stalen buispalen toegepast als fundering voor uitbreidingen van bestaande gebouwen. De kleine heistelling is ideaal als de ruimte beperkt is en het in de grond aanbrengen van de palen is trillings- en geluidsarm.

Vloer inloopdouche

Dec 2014:
De vloer (opbouw) van deze inloopdouche is a.h.v. het ontwerp op maat samengesteld uit een rvs-frame met goot/afvoer en een dek van teakhout. De glazen wand hangt vrij van het rvs-frame (zie projectinformatie).

Hangende glazen wand

Dec 2014:
De glazen wand (gehard en geëtst glas) van de inloopdouche hebben we opgehangen aan de dakconstructie door middel van staaldraad (rvs), spanners, harpen en katrollen (zie projectinformatie).

Zonwering geïntegreerd

Januari 2016:
Deze houten pui is voorzien van screens (buitenzonwering) die boven de bovendorpel van de pui zijn gemonteerd en onzichtbaar zijn afgewerkt met een strook belgisch hardsteen. De geleiders van de screens zijn bevestigd op de stijlen van de pui waarop een voorzetstijl is aangebracht. De plint onder de pui bestaat ook uit belgisch hardsteen. (zie projectinformatie).

T 024-3244660